Hírek

Almati megemlékezések Mándoky Kongur István 80. születésnapja alkalmából

Mándoky Kongur István 80. születésnapjáról 2024. február 10-én emlékeztünk meg. Almatiban három jelentősebb eseményt is rendeztek a fiatalon elhunyt kiváló magyar turkológus-nyelvész, a magyarországi kunok nyelvének és történetének jeles kutatója, valamennyi kipcsak nyelv és nép tudós ismerője, a kazah nyelv, kultúra, az önálló kazah államiság, a kazah nemzeti művelődés szószólójának a tiszteletére.
Tovább

Figyelmeztetés - Romantikus csalás

A romantikus csalás interneten elkövetett bűncselekmény. A tipikus áldozat 40-50 év körüli egyedülálló férfi vagy nő, akinek hamis randiprofillal - legtöbbször más emberek képeit, hamisított okmányait, adatait felhasználva - a bizalmába férkőznek, majd előbb vagy utóbb, akár több hónapos kapcsolattartást követően anyagi segítséget kérnek tőle.
Tovább

Tanulmányi lehetőségek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

Örömmel osztjuk meg Önökkel az egyetem YouTube csatornáját, ahol (többek között) a Közép-ázsiai hallgatók mesélik el, hogy hogyan kerültek a BME-re és miért szeretnek ott tanulni.
Tovább

Blaumann Ferenc távozó főkonzul kitüntetése

2023. december 25-én B. Bulegenov, a Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma, Almatiban működő képviseletének vezetője fogadta Magyarország főkonzulját, Blaumann Ferencet, kazahsztáni diplomáciai küldetésének befejezése alkalmából.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázati felhívása

2023. november 7-én megnyílt a Magyar Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka. A programra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-ös tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat.
Tovább