Hírek

Tegyük naggyá Európát: bemutatásra kerültek a magyar elnökség hivatalos prioritásai, közösségi oldalai és a vizuális megjelenése

Az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnökségének programját, logóját, és a közösségi odalakat június 18-án a budapesti Várkert Bazárban megtartott sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter, és Kovács Zoltán, az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnöksége operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztos.
Tovább

Főkonzuli működési engedély átadása

Szőke Szabolcs főkonzul átvette a hivatalos működési engedélyt
Tovább

Időzónaváltás Kazahsztánban

A Kazah Köztársaság Kormányának 2024. január 19-én kelt 20. sz. Rendelete értelmében Kazahsztánban egységesül az időszámítás; a jövőben az ország egésze egy időzónába (UTC+5) tartozik majd.
Tovább

Almati megemlékezések Mándoky Kongur István 80. születésnapja alkalmából

Mándoky Kongur István 80. születésnapjáról 2024. február 10-én emlékeztünk meg. Almatiban három jelentősebb eseményt is rendeztek a fiatalon elhunyt kiváló magyar turkológus-nyelvész, a magyarországi kunok nyelvének és történetének jeles kutatója, valamennyi kipcsak nyelv és nép tudós ismerője, a kazah nyelv, kultúra, az önálló kazah államiság, a kazah nemzeti művelődés szószólójának a tiszteletére.
Tovább

Figyelmeztetés - Romantikus csalás

A romantikus csalás interneten elkövetett bűncselekmény. A tipikus áldozat 40-50 év körüli egyedülálló férfi vagy nő, akinek hamis randiprofillal - legtöbbször más emberek képeit, hamisított okmányait, adatait felhasználva - a bizalmába férkőznek, majd előbb vagy utóbb, akár több hónapos kapcsolattartást követően anyagi segítséget kérnek tőle.
Tovább