Hírek

Tanulmányi lehetőségek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

Örömmel osztjuk meg Önökkel az egyetem YouTube csatornáját, ahol (többek között) a Közép-ázsiai hallgatók mesélik el, hogy hogyan kerültek a BME-re és miért szeretnek ott tanulni.
Tovább

Blaumann Ferenc távozó főkonzul kitüntetése

2023. december 25-én B. Bulegenov, a Kazah Köztársaság Külügyminisztériuma, Almatiban működő képviseletének vezetője fogadta Magyarország főkonzulját, Blaumann Ferencet, kazahsztáni diplomáciai küldetésének befejezése alkalmából.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázati felhívása

2023. november 7-én megnyílt a Magyar Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka. A programra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-ös tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat.
Tovább

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier érdemelte ki idén a fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kedd délelőtti bejelentése szerint

A 2023-as fizikai Nobel-díjat megosztva kapja Pierre Agostini, Krausz Ferenc és Anne L’Huillier – jelentette be kedd délelőtt Hans Ellegren, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia főtitkára.
Tovább

Dr. Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as orvosi-élettani Nobel-díjat

Az elismerést amerikai kutatótársával, Drew Weissmannel az mRNS-alapú orvoslás alapjainak megteremtéséért nyerte el, ami a koronavírus elleni új típusú védőoltások gyors kifejlesztését és gyakorlati alkalmazását is lehetővé tette.
Tovább