Hírek

Főkonzuli működési engedély átadása

Szőke Szabolcs főkonzul átvette a hivatalos működési engedélyt
Tovább

Európai Parlamenti választás - 2024

Az Európai Parlament tagjai 2024. június 9-re kitűzött választása kapcsán 2024. április 4-től van lehetőség arra, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok felvételüket kérjék a külképviseleti névjegyzékbe.
Tovább

Időzónaváltás Kazahsztánban

A Kazah Köztársaság Kormányának 2024. január 19-én kelt 20. sz. Rendelete értelmében Kazahsztánban egységesül az időszámítás; a jövőben az ország egésze egy időzónába (UTC+5) tartozik majd.
Tovább

Almati megemlékezések Mándoky Kongur István 80. születésnapja alkalmából

Mándoky Kongur István 80. születésnapjáról 2024. február 10-én emlékeztünk meg. Almatiban három jelentősebb eseményt is rendeztek a fiatalon elhunyt kiváló magyar turkológus-nyelvész, a magyarországi kunok nyelvének és történetének jeles kutatója, valamennyi kipcsak nyelv és nép tudós ismerője, a kazah nyelv, kultúra, az önálló kazah államiság, a kazah nemzeti művelődés szószólójának a tiszteletére.
Tovább

Figyelmeztetés - Romantikus csalás

A romantikus csalás interneten elkövetett bűncselekmény. A tipikus áldozat 40-50 év körüli egyedülálló férfi vagy nő, akinek hamis randiprofillal - legtöbbször más emberek képeit, hamisított okmányait, adatait felhasználva - a bizalmába férkőznek, majd előbb vagy utóbb, akár több hónapos kapcsolattartást követően anyagi segítséget kérnek tőle.
Tovább