Hírek

Róna Ottó nagykövet úr kitüntetést adott át Urazgalij Karsegenov tiszteletbeli konzulnak

Atyrauban a megyei önkormányzat vezetőjének jelenlétében, Róna Ottó nagykövet úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adta át Urazgalij Karsegenov tiszteletbeli konzulnak, melyet Áder János köztársasági elnök március 15-e alkalmából adományozott a köztiszteletben álló üzletembernek. Ezt követően a nagykövet úr és Blaumann Ferenc főkonzul úr felkereste a Tengizben dolgozó magyar olaj-ipari szakértőket.
Tovább

20. Jubileumi Jazz Fesztivál Almatiban

Április 21. és 24. között rendezték Almatiban a 20. Jubileumi Jazz Fesztivált. Szakértők szerint ez a fesztivál nem csupán egy régóta várt esemény sok jazz kedvelő számára, hanem egy nagyszerű lehetőség is a külföldi előadókkal való tapasztalatcserére és ennek a zenei irányzatnak az átfogó fejlesztésére. A rendezvényre meghívást kapott Magyarországról a Sárik Péter Trió, mely több száz néző előtt adott fergeteges hangulatú koncertet. A rendezvényen részt vett Blaumann Ferenc főkonzul úr, aki az esemény előtt köszöntötte a magyar fellépőket és a helyszínen megjelent vendégeket. 

 

Tovább

Nagykövet úr látogatása Almatiban

Róna Ottó úr, hazánk nur-sultani nagykövete látogatást tett Almatiban. Nagykövet úr tiszteletére Blaumann Ferenc főkonzul úr állófogadást adott, amelyre meghívást kaptak az Almatiban élő magyar állampolgárok is. A találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy az itt élő magyarok találkozhassanak egymással és a már meglévő kapcsolatok tovább erősödjenek. 

Tovább