Hírek

20. Jubileumi Jazz Fesztivál Almatiban

Április 21. és 24. között rendezték Almatiban a 20. Jubileumi Jazz Fesztivált. Szakértők szerint ez a fesztivál nem csupán egy régóta várt esemény sok jazz kedvelő számára, hanem egy nagyszerű lehetőség is a külföldi előadókkal való tapasztalatcserére és ennek a zenei irányzatnak az átfogó fejlesztésére. A rendezvényre meghívást kapott Magyarországról a Sárik Péter Trió, mely több száz néző előtt adott fergeteges hangulatú koncertet. A rendezvényen részt vett Blaumann Ferenc főkonzul úr, aki az esemény előtt köszöntötte a magyar fellépőket és a helyszínen megjelent vendégeket. 

 

Tovább

Nagykövet úr látogatása Almatiban

Róna Ottó úr, hazánk nur-sultani nagykövete látogatást tett Almatiban. Nagykövet úr tiszteletére Blaumann Ferenc főkonzul úr állófogadást adott, amelyre meghívást kaptak az Almatiban élő magyar állampolgárok is. A találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy az itt élő magyarok találkozhassanak egymással és a már meglévő kapcsolatok tovább erősödjenek. 

Tovább

DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

Elérhető a magyar Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram online jelentkezési felülete a 2022/2023-as tanévre
Tovább

BARTÓK PROGRAMJÁVAL LÉP FEL A SÁRIK PÉTER TRIÓ A 19. ALMATI NEMZETKÖZI JAZZ ÜNNEPEN KAZAHSZTÁNBAN

A Sárik Péter Trió Kazahsztánba látogat, hogy fellépésükkel színesítsék az Almati Nemzetközi Jazz Fesztivál programját. A zenekar az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. A programot a klasszikus és a jazz zene rajongóinak is ajánljuk!
Tovább

HAJRÁ MAGYAROK!

Az almati magyar és német főkonzulátusok munkatársai közösen szurkolnak az esti mérkőzés sikeréért! HAJRÁ MAGYAROK!

Tovább