Almatiban az Abay tér adott otthont Közép-Ázsia legnagyobb kortárs etnikai zenei fesztiváljának, a "Tengri szellemének". A fesztivál idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az eseményen Asem Nusupova, a város alpolgármestere mondott köszöntőt az Almati Akimátus nevében.

„Az elmúlt évek során a The Spirit of Tengri Fesztivál, amely Almati egyik legfényesebb nemzetközi kulturális projektje, elismert márkává vált a zene világában. Feltárja a világ előtt Almati egyediségét és sokszínűségét, Kazahsztán barátságosságát és vendégszeretetét, összehozza a kultúrákat és a népeket...." 

A fesztivál színpadán a világ 12 országából 14 előadó lépett fel: Kazahsztánból, Olaszországból, Iránból, Ghánából, Szerbiából, Spanyolországból, Magyarországról, Törökországból, Indiából, Grúziából, Kirgizisztánból és Üzbegisztánból. 

Hazánkat a népszerű Kerekes Band képviselte.
A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

Minden zenei előadást élő hangzás, színes lézershow, valamint színpadi dekoráció kísért.