19 Sep

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

Planet Expo
Fenntarthatósági kiállítás

Fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó kiállítás, amelyen a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt.

A kiállítás programját konferencia gazdagítja, ahol a fenntarthatóság témájában élenjáró szakemberek előadásait, kerekasztalbeszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők, a hétvégi előadásokon pedig kézzelfogható megoldásokkal ismerkedhet meg a nagyközönség.

Your Planet
Interaktív közönségprogram a fenntarthatóságról

A nemzetközi szintű hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett, élményprogramon a látogatók betekintést nyerhetnek a fenntartható jövő mindennapjaiba.

A Your Planet egy szórakoztató, informatív és elgondolkodtató kiállítás, ahol a látogatók látványos installációk segítségével tapasztalhatják és érthetik meg, hogy mi a fenntarthatóság, mit tehetnek érte egyénileg és közösen, hogy gyermekeinknek egy élhetőbb bolygót hagyjunk hátra.

Heroes of the Future
Élményprogram a fenntarthatóságról fiataloknak

A Heroes of the Future a fiatalabb generációk fenntarthatósággal kapcsolatos oktatását megcélzó élményközpontú, kalandjáték. Intzeraktív játékokkal és élő szereplős színházi elemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygónk lehetséges jövőjéről, és nyitja meg a diákok előtt az ennek befolyásolására vonatkozó aktuális kérdéseket.

Az elsősorban felső tagozatos diákokat, osztályközösségeket megszólító edukációs programban a fenntarthatóságról, az összefüggésekről és az egyéni felelősségvállalásról tanítjuk a látogatókat.

Az esemény fővédnöke:
Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke,
Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke

"Miről is szól a fenntartható fejlődés? Az életünkről. A ma élőkről és a jövőben megszületendők életéről, életesélyeiről, életminőségéről. Problémáink ismertek. (...) Nincs más hátra, cselekednünk kell.”

További információért kattintson ide