новости

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázati felhívása

2023. november 7-én megnyílt a Magyar Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka. A programra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-ös tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat.
Читать дальше

XXI. Almati Nemzetközi Jazz Fesztivál

Immár 21. alkalommal rendezték meg a népszerű eseményt, melyen részt vettek kazah, kirgiz, izraeli, francia és olasz jazz együttesek. Magyarországot a Bacsó Kristóf Trió képviselte.
Читать дальше

Megemlékezés a Mándoky Konur Istvánról elnevezett almati iskolában

2023. február 10-én az Almati Magyar Főkonzulátus részvételével megemlékezést tartottak Mándoky Konur István magyar turkológus születésének 79. évfordulójáról, a róla elnevezett almati általános- és középiskolában.
Читать дальше

Soha nem szabad felejteni: Almatiban a holokauszt áldozataira emlékeztek

A második világháború alatt milliók életét követelő holokauszt, örökké emlékeztet a béke megőrzésének fontosságára. Erről beszélgettek múlt pénteken a Köztársasági Barátság Házában tartott megemlékezés résztvevői 2023. január 27-én a holokauszt emléknapján. Az ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával ezt a napot a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.
Читать дальше